Allegro vzw is een koepelorganisatie voor niet-commerciŽle
single- en alleenstaanden verenigingen.
   Startpagina Allegro vzw
 
Menu Organisaties
Onze doelstellingen
Hoe lid worden
Overzicht verenigingen
Activiteiten Allegro
Activiteiten verenigingen
Algemene informatie
Archief
Nuttige adressen
FAQ
Medewerkers Allegro
Contacteer ons
Domein voor leden
Home
 
 
 
 Printbare INFO-FOLDER voor singles
INFO-FOLDER
 
 
 Actualiteit rond Singles / Alleenstaanden. Terug
 
 
 
 
 
 Alleenstaanden en vrouwen bellen meest naar Tele-Onthaal
 
   
De telefonische hulplijn Tele-Onthaal kreeg het voorbije jaar 122.226 oproepen. Dat is een gemiddelde van 335 oproepen per dag. Van de oproepers is 54 pct alleenstaande.

De onlinedienst van Tele-Onthaal wordt grotendeels door jongeren gebruikt. Dat blijkt uit het jaarverslag 2005 van de Federatie Tele-Onthaaldiensten

Tele-onthaal is de grootste telefonische hulplijn in Vlaanderen en heeft een onthaaldienst in elke provincie. Van de 122.226 oproepen in 2005 gebeurde 70 pct buiten de kantooruren. Een gesprek duurde meestal een twintigtal minuten. De drukste maanden van 2005 waren juni en januari.

Van de bellers naar Tele-Onthaal is 54 pct alleenstaand en is 67,7 pct vrouwelijk. De belangrijkste leeftijdscategorie is met 27,2 pct die tussen 40 en 49 jaar. Er is tegenover 2004 een lichte daling van de aantal oproepers in de categorie beneden de 24 jaar.

Onderwerpen zoals eenzaamheid, problemen met kinderen, depressie en zelfdoding komen het vaakst aan bod. De thema's eenzaamheid (12,9 pct) en verliesverwerking (3,4 pct) kwamen vorig jaar iets meer voor dan in 2004. Het thema partnerrelatie komt in 18,7 pct van de gesprekken aan bod, wat een daling is met 0,5 pct in vergelijking met 2004. Een op drie van de bellers naar Tele-Onthaal is al onder begeleiding, dat is een stijging van 17 pct in vergelijking met 2004. (HBLV)
 
   
 
       
 
 © Allegro vzw - Startpunt voor singles en verenigingen in Vlaanderen