Allegro vzw is een koepelorganisatie voor niet-commerciŰle
single- en alleenstaanden verenigingen.
   Startpagina Allegro vzw
 
Menu Organisaties
Onze doelstellingen
Hoe lid worden
Overzicht verenigingen
Activiteiten Allegro
Activiteiten verenigingen
Algemene informatie
Archief
Nuttige adressen
FAQ
Medewerkers Allegro
Contacteer ons
Domein voor leden
Home
 
 
 
 Printbare INFO-FOLDER voor singles
INFO-FOLDER
 
 
 Actualiteit rond Singles / Alleenstaanden. Terug
 
 
 
 
 
 Hier komt de "IK BEN VRIJ-ring"
 
   
Het is net een trouwring, maar dan omgekeerd. Terwijl de trouwring vertelt dat je "bezet" bent, schreeuwt de single-ring dat je helemaal vrij en beschikbaar bent. Een maand na de lancering lopen er in ons land al 700 geringde vrijgezellen rond.
Pampers in karretje
Stel: je bent single en ziet in de bus iemand die je wel ziet zitten. Hoe spreek je hem dan aan? En vooral: hoe vis je uit of hij ook vrij en ongebonden is? E´┐Żn antwoord: de ring voor singles. De ring is er in gouden of zilveren uitvoering, met meer of minder diamantbewerkingen, maar ´┐Ż´┐Żn ding is altijd goed zichtbaar: het single-embleem. H´┐Żt teken dat de drager "beschikbaar" is."Het single-kenmerk bestaat uit een strakke S-vorm met daarrond twee vlammen, symbool voor de spannende ontmoetingen die je als vrijgezel hebt. Het geheel is gevat in een cirkel die niet helemaal sluit. Dat toont dat er nog een deeltje ontbreekt, want dat is hoe de meeste singles hun situatie aanvoelen", zegt Lottie van Gerven van het bedrijf Single Codes.

In 2004 was ´┐Ż´┐Żn op de drie Belgische huishoudens alleenstaand, dus de markt voor de vlammende ringen is op zijn minst behoorlijk te noemen. De single-ring komt oorspronkelijk overgewaaid uit Nederland, maar de Belgische singles zijn nu al een stuk enthousiaster dan onze noorderburen. "Ongeveer 65 procent van de bestellingen komt uit Belgi´┐Ż", zegt Van Gerven.

"In Nederland horen we vaak: Meneer, hoeveel ringen heeft u al verkocht en hoe weet ik zeker dat het me succes gaat opleveren? Belgen lijken daareen stuk spontaner mee om te springen. De ringen zijn hier nu een maand op de markt en we hebben er al 700 verkocht.""Ik heb nog geen single-ringen gezien", zegt Pieter Jacobs, iniatiefnemer van Oever, een activiteitenvereniging voor vrijgezellen.

"Ik denk trouwens niet dat zo'n ring erg succesvol zou zijn. Het is geen opvallend teken, een goed zichtbare button zou voor meer herkenbaarheid zorgen."

Jos Cautereels, een programmeur uit Lint die al een tijdje single is ziet de ringen wel zitten. "Als je iemand tegenkomt in de supermarkt weet je nooit of die dame al bezet is. Natuurlijk kan je stiekem kijken of ze pampers in haar winkelkarretje laadt, maar dat is ook zo'n vreemde toestand. Nee, ik denk dat het een goede zaak zou zijn als vrijgezellen voor elkaar herkenbaar waren. Het kan de drempel alleen maar verlagen.""De vraag blijft natuurlijk wie er precies in aanmerking komt voor de ring. Hoe definieer je "singles": zijn dat mensen die niet getrouwd zijn en niet samenwonen of mag je helemaal geen relatie hebben?" vraagt Pieter Jacobs zich af. Met andere woorden: gladde Don Juans kunen zich een single-ring aanschaffen en zo onwetende deernes in hun bed lokken. Of omgekeerd natuurlijk.
Speciale lintjes
"Misbruik kan altijd", geeft Lottie van Gerven toe. "Je hebt ook huisvaders die zodra ze een caf´┐Ż binnenstappen hun trouwring in hun zak laten lijden. Maar de single-ring blijft een leuke manier om een"ik sta open voor ontmoetingen"-boodschap uit te zenden.

Er is natuurlijk al eerder ge´┐Żxperimenteerd met gekleurde single-mandjes in supermarken of een speciaal lintje in kroegen, maar het voordeel van de ring is dat je hem altijd en overal kan gebruiken. We willen dat de single-ring een universeel herkenbaar teken wordt voor vrijgezellen."

Dat zijn ambitieuze plannen voor een bedrijf dat vooralsnog enkel klanten heeft in Belgi´┐Ż en Nederland. Voorlopig zal je de aantrekkelijke singles uit de rest van de wereld toch even moeten uitleggen wat die ring aan je vinger doet.
Prijs single-juwelen: tussen ? 49 en 149.
door Karen Torben Nielsen
 
   
 
       
 
 © Allegro vzw - Startpunt voor singles en verenigingen in Vlaanderen