Allegro vzw is een koepelorganisatie voor niet-commerciŽle
single- en alleenstaanden verenigingen.
   Startpagina Allegro vzw
 
Menu Singles
Onze doelstellingen
Overzicht verenigingen
Activiteiten Allegro
Activiteiten verenigingen
Nuttige inlichtingen
Archief
Nuttige adressen
FAQ
Medewerkers Allegro
Contacteer ons
Home
 
 
 
 Printbare INFO-FOLDER voor singles
INFO-FOLDER
 
 
 Nuttig adres gericht naar Singles / Alleenstaanden. Terug
 
 
 
 
 
 Vertrouwenscentrum Kindermishandeling
 
   
Doelstelling :Slachtofferhulp
Website : http://www.kindermishandeling.org
 
Beschrijving :Werking VKIn elke Vlaamse provincie en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is er een Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) werkzaam. De oprichting van de vertrouwenscentra kwam tot stand via een uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering. Ze worden gesubsidieerd via Kind en Gezin, dat ook voor de inspectie van de VK?s instaat. Hieronder lichten we de opdrachten en de werking van de VK?s verder toe.

Algemene werkingHet VK is multidisciplinair samengesteld en heeft een medische, psychologisch/pedagogische en sociale functie alsook een secretariaatsfunctie.Elk VK is telefonisch bereikbaar tussen 9 en 17 uur. Tijdens de avonduren en in de weekends is er voor dringende situaties een telefonische wachtdienst.De hulpverlening van het VK is volledig gratis.MeldenDe VK?s zijn een meldpunt voor alle mogelijke situaties van geweld op kinderen.

Iedereen (zowel hulpverleners als mensen uit de omgeving van een kind) die een vermoeden of een ongerustheid heeft over verwaarlozing of mishandeling van een kind, kan contact opnemen met een VK.
 
   
 
       
 
 © Allegro vzw - Startpunt voor singles en verenigingen in Vlaanderen