Allegro vzw is een koepelorganisatie voor niet-commerciŽle
single- en alleenstaanden verenigingen.
   Startpagina Allegro vzw
 
Menu Singles
Onze doelstellingen
Overzicht verenigingen
Activiteiten Allegro
Activiteiten verenigingen
Nuttige inlichtingen
Archief
Nuttige adressen
FAQ
Medewerkers Allegro
Contacteer ons
Home
 
 
 
 Printbare INFO-FOLDER voor singles
INFO-FOLDER
 
 
 Nuttig adres gericht naar Singles / Alleenstaanden. Terug
 
 
 
 
 
 Werkgroep Verder
 
   
Doelstelling :Behartigt de belangen van nabestaanden na zelfdoding.
Waar :Beertsestraat 21, 1500 Halle.
Website : http://www.werkgroepverder.be
Email : werkgroepverder@skynet.be
Telefoon :02 361 21 28
 
Beschrijving :Werkgroep Verder :Werkgroep Verder is een samenwerkingsverband tussen de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG ? VVI), Tele-Onthaal, Similes, CAW - Slachtofferhulp, Centrum ter Preventie van Zelfmoord, Centra voor Morele Dienstverlening en tal van nabestaanden - ervaringsdeskundigen.Missie :De Werkgroep Verder behartigt de belangen van nabestaanden na zelfdoding door het coŲrdineren, organiseren en ondersteunen van initiatieven voor / door nabestaanden na zelfdoding in Vlaanderen.

Heeft als doel te sensibiliseren, de opvang van nabestaanden te verbeteren en het thema ?rouw na zelfdoding? bespreekbaar te maken in onze samenleving.Visie :Iemand is ?nabestaande na zelfdoding? wanneer men iemand heeft verloren door zelfdoding in zijn onmiddellijke omgeving. We bedoelen hiermee dus de intieme kring van familieleden en vrienden van iemand die door zelfdoding om het leven is gekomen; maar dus ook collega?s, klasgenoten, hulpverleners,?.Rouwen na zelfdoding is een individueel proces (?rouwen is als een vingerafdruk?).

Het is dan ook belangrijk een zo groot en breed mogelijke waaier van informatie, activiteiten en steunpunten aan te bieden, zodat nabestaanden op gelijk welk moment van het rouwproces de zorg kunnen vinden die ze nodig hebben.Werkgroep Verder is :?Lid van IASP (International Association for Suicide Prevention).

?Lid van INSS (International Network for Suicide Survivors).
 
   
 
       
 
 © Allegro vzw - Startpunt voor singles en verenigingen in Vlaanderen