Het maakt niet uit met wie, daten is een uitdaging in het begin. Je kent elkaar nog niet zo goed en moet elkaars gewoontes en gebruiken nog leren kennen. Hoewel het een zeer spannende periode is van iedere relatie, is het ook een zeer belangrijk punt in de relatie. Het is het moment om te bepalen of uw levenswijzen overeenkomen, of je in staat bent om met elkaars gebreken te leven, of je idealen op één lijn liggen en of de relatie goed genoeg is om er mee door te gaan naar een volgende stap.

Voor de meeste mensen betekent dit dat ze zich voortdurend afvragen of de persoon waarmee ze daten wel de persoon is waar ze zichzelf over 20 jaar nog mee samen zien. Bij alleenstaande moeders gaat dit proces echter heel erg snel. In een ogenblik bepalen ze of je mag blijven (en dan gaan ze ook echt voor je) of dat je toch niet de juiste persoon voor hen en hun kind(eren) bent. Ze hebben geen tijd voor spelletjes. Om het jou als vrijgezelle man iets makkelijker te maken, geven we je een paar tips voor het daten met een alleenstaande moeder.

Haar kinderen zijn haar eerste prioriteit

Oké, niet elke moeder zet haar kind op de eerste plaats en sommige moeders verwaarlozen hun kind zelfs, maar als je een goede vindt, zal haar kind altijd de eerste prioriteit zijn. U kunt dit het best van een positieve kant bekijken. Als het uw biologische kinderen zouden zijn, zou je trots zijn op een vrouw en moeder als deze. Misschien krijgen jullie op een later moment samen nog wel een kindje, je kunt er in dat geval op vertrouwen dat ze een goede moeder zal zijn. Wees dus niet ongerust als u niet op de eerste plaats staat, u bent nog steeds een essentieel onderdeel van haar leven als u eenmaal samen een familie heeft gesticht.

Ze is zichzelf niet als de kinderen naar hun vader zijn

Het probleem is dat kinderen een verlengstuk zijn van hun ouders en als de kinderen van een alleenstaande moeder naar hun vader gaan, ontbreekt er een onderdeel van haar. Ze zal het misschien niet laten zien, zeker niet in het begin, maar op het moment dat ze van haar kinderen gescheiden is, voelt ze zich niet hetzelfde. Een stukje van haar hart en ziel zijn ergens anders. Onthoud dus dat op het moment dat haar kinderen weg zijn, ze niet ineens kinderloos is voor het weekend. Ze is en blijft altijd moeder.

Ze wilt dat je geduld hebt

Haar schema zal een stuk drukker zijn dan je denkt. Niet alleen beheert ze haar eigen leven, ze managet ook een huishouden met kinderen die hun eigen sociale, school- en buitenschoolse activiteiten hebben. Het kost veel tijd om dit allemaal in goede banen te leiden. Ze zal meestal niet in staat zijn om spontaan plannen met je te maken en ze zal vaak niet beschikbaar zijn. Het is gewoon iets waar je aan zult moeten wennen. Ze heeft veel aan haar hoofd en je zult geduld moeten hebben. Je zal er uiteindelijk aan wennen en wat nog belangrijker is, je zal het begrijpen, maar tot die tijd moet je geduld hebben.